RDW verklaart tenaamstelling van een voertuig 5 jaar na het slopen alsnog vervallen.

In deze zaak werd een cliënt al vijf jaar lang achtervolgd door de Belastingdienst en het CJIB. Het vreemde was dat het voertuig door middel van het retentierecht zonder het kentekenbewijs werd verkocht aan een demontagebedrijf. Dat kan juridisch!

Het demontagebedrijf dat het voertuig kocht zonder de kentekenpapieren, demonteerde het voertuig, maar gaf vervolgens geen vrijwaringsbewijs af en daar begon dus de nachtmerrie.
Het regende vervolgens jarenlang bekeuringen, omdat hij geen vrijwaringsbewijs had gekregen nadat zijn voertuig was gesloopt. De man werd iedere keer van het kastje naar de muur gestuurd en iedereen wees naar elkaar.

Uiteindelijk kwam zijn boekhoudster bij mij en vroeg of ik kon helpen. Na alle documenten bij de juiste afdeling van de RDW te hebben neergelegd en uitleg te hebben gegeven wat er allemaal (juridisch) aan de hand was, is het uiteindelijk gelukt.

Ik moet zeggen, met medewerking van de RDW!

Nu nog de belastingdienst en het CJIB…

U bent gewaarschuwd en geïnformeerd!

Hein Dudink/Advocaat