RDW negeert uitspraak Raad van State.

Reeds eerder schreef ik dat de RDW de ‘jacht’ had geopend op Landrover/Rangerover/Mercedes/Bentley/Jeep/Toyota rijders etc. Auto’s met een apart chassis en carrosserie. Of gewoon oldtimers die zijn gerestaureerd.

In een zeer recente uitspraak van de Afdeling van de Raad van State werd mijn cliënt, in het bezit van een prachtige Austin Healey MK3000, in het gelijk gesteld dat het kenteken ten onrechte ongeldig was verklaard en diende de RDW een nieuwe beslissing te nemen met inachtneming van de uitspraak. Wat gebeurt er vervolgens?

Na in gebreke te zijn gesteld omdat de RDW geen nieuwe beschikking af gaf, deed de RDW alsof er niets aan de hand was en kwam weer tot dezelfde ongegrondverklaring. Gewoon weer met dezelfde motivering. Alsof er geen uitspraak was geweest! Waarom dan al die tijd gewacht als je toch dezelfde afwijzing gebruikt?

Ook hier wordt weer duidelijk dat de RDW simpelweg niet de technische kennis heeft om onderzoek te doen aan oude auto’s. Is het ‘plaatje’ in 1951 aan het chassis geschroefd of gepopnageld door de fabrikant?

Ook in deze zaak gaat de RDW ‘gewoon’ het internet op en haalt wat foto’s af van willekeurige sites (en nota bene van verschillende auto’s) en roept dan doodleuk dat het dus zo is… Dat is de expertise van deze volledig losgeslagen overheidsorganisatie.

De eigenaar kan inmiddels zijn auto al tijden niet meer gebruiken. Geen excuses. Niets. Als een klein kind je gelijk willen halen ten koste van de gewone burger.

Leuker konden ze het kennelijk niet maken…

U bent geïnformeerd en gewaarschuwd!

Hein Dudink/Advocaat