Het CBR wisselt uiteindelijk toch Curaçaos rijbewijs om voor een Nederlands rijbewijs.

Wij zijn een koninkrijk zeggen ze op Curaçao, maar daar denken ze bij het Nederlandse CBR vaak anders over. Het is echter nooit helemaal duidelijk waarom het CBR soms moeilijk doet met het omzetten van een Antilliaans rijbewijs naar een Nederlands rijbewijs.

Reeds meerdere Antilliaanse rijbewijzen heb ik toch door de mallemolen van het CBR weten te krijgen, maar het blijft vreemd.

Ook indien C, D en DE omgezet moeten worden, volgt vaak dat je zelf actie moet ondernemen om die op het Nederlandse rijbewijs te krijgen. Dan volgt de verplichting om een gezondheidsverklaring in te leveren etc. In principe moet iedereen in Nederland dat ook, maar er is altijd een ondertoon dat het ‘daar’ niet klopt o.i.d.

Maar het is weer gelukt!

RDW-Advocaat/Hein Dudink