Geen coördinatie binnen Europa betreffende rijbewijzen.

Dat het nog steeds geen een (1) Europa is, dat zal niemand verbazen, maar binnen de EU dienen instanties als het CBR en RDW steeds vaker contact met hun zusterorganisaties op te nemen als er problemen zijn. Daartoe zijn inmiddels allerlei EU-Richtlijnen in het leven geroepen.

Bij een Nederlandse cliënt werd in Italië zijn Italiaanse rijbewijs in beslag genomen. Hij had daar echter nooit een bewijs van gekregen. Terug in Nederland wilde hij een Nederlands rijbewijs aanvragen, maar hij had een Italiaans ‘bewijs’ van de status van het rijbewijs nodig, dat hij niet had. Wel een kopie daarvan.

Daarop werd door de Nederlandse RDW op correcte wijze aan de Italiaanse ‘RDW’ gevraagd om dat bewijs. Er kwam echter nooit een reactie en uiteindelijk gooide de RDW de handdoek in de ring. Nu mag ik het oplossen…

Inmiddels heb ik zelf de Italiaanse autoriteiten benaderd. Ik zal u op de hoogte houden hoe dat afloopt!

RDW-Advocaat/Hein Dudink