Meer verplichte hulpsystemen in nieuwe auto’s vanaf 2022

Jaarlijks raken er gemiddeld 20.000 personen gewond door een verkeersongeval en dit moet volgens de Europese Commissie minder. Om het verkeer veiliger te maken streeft de Europese Commissie ernaar om de technologische inhoud van auto’s te verbeteren. Zij willen auto’s veiliger maken voor de passagiers, voetgangers en andere voertuigen. Onlangs heeft de Europese Commissie besloten dat nieuwe personenauto’s vanaf 2022 verplicht moeten zijn voorzien van een aanvullende veiligheidsuitrusting.

De waarschuwingssystemen die vanaf 2022 volgens de Europese regels verplicht worden gesteld, richten zich daarbij onder andere op vermoeidheid en bij gevaarlijk gebruik van de smartphone.

Nieuwe auto’s worden daarom verplicht uitgerust met parkeersensoren, een noodremsysteem, rijbaanondersteuning en een achteruitrijcamera. Ook wordt het de autofabrikanten verplicht om het goedkoper en makkelijker te maken om een alcoholslot te installeren.

De Europese Commissie verwacht dat door de installatie van bovengenoemde systemen de wegen veiliger worden en het aantal verkeersslachtoffers zal afnemen.

U bent geïnformeerd en gewaarschuwd!

RDW/Advocaat